Standaard nemen items rechten over van de container waarin ze zich bevinden. U kunt de rechten voor een item wijzigen, om de rechten op te heffen die het van de container heeft overgenomen.
Belangrijk: Wanneer u de overname verbreekt om rechten te wijzigen, moet u voortaan handmatig nieuwe beveiligingsgroepen toevoegen aan de locatie, het project of de container. Rechten worden niet meer automatisch overgenomen van containers erboven.
- Rechtsklik op het muis pictogram
naast het item en selecteer Rechten.Het venster Rechten verschijnt.
- Schakel Bovenliggende rechten overnemen uit.
Attentie: Hiermee wordt de overname van rechten van de bovenliggende container opgeheven.
Klik op OK in het waarschuwingsbericht dat verschijnt.
- Klik op Toepassen.
- Klik op OK in het waarschuwingsbericht dat verschijnt.
- Als u een nieuwe beveiligingsgroep of nieuwe gebruiker wilt toevoegen voor rechten, klikt u op Groep toevoegen of Gebruiker toevoegen en selecteert u die.
- Als u wilt dat een beveiligingsgroep of gebruiker geen rechten meer heeft, selecteert u de beveiligingsgroep of gebruiker in Rechten van groepen of profielen, klikt u op Verwijderen en dan Ja om te bevestigen.
- Als u specifieke rechten wilt wijzigen, selecteert u de beveiligingsgroep of gebruiker in Rechten van groepen of profielen.
- Selecteer in Rechtende rechten configuratie die u voor deze beveiligingsgroep wilt gebruiken.
| Recht | Keuzevakje |
|---|
| Als u wilt dat de gebruikers in deze beveiligingsgroep de actie mogen uitvoeren | Selecteer Toestaan. Als dit grijs is, neemt deze beveiligingsgroep het recht over van een beveiligingsgroep op een hoger niveau. U kunt de rechten van de hogere beveiligingsgroep wijzigen als u toegang tot die actie voor deze beveiligingsgroep wilt toestaan. |
|---|
| Als u niet wilt dat de gebruikers in deze beveiligingsgroep de actie kunnen uitvoeren | Laat Toestaan en Weigeren uitgeschakeld. |
|---|
| Als de gebruikers in deze beveiligingsgroep rechten hebben van een hogere beveiligingsgroep en u niet wilt dat de gebruikers in deze beveiligingsgroep de actie kunnen uitvoeren | Selecteer Weigeren. Als u Weigeren selecteert, heeft dit voorrang op een selectie van Toestaan in een andere beveiligingsgroep. |
|---|
- Klik op Toepassen en daarna op OK in het waarschuwingsbericht dat verschijnt.