Overslaan en naar de inhoud gaan

De rechten voor een locatie, project of container wijzigen

Modified: 13 aug 2026 Viewpoint For Projects Project Management Help

Standaard nemen containers rechten over van de container waarin ze zich bevinden. U kunt de rechten voor een container wijzigen om de rechten te overschrijven die zijn overgenomen van de container erboven.

Belangrijk: Wanneer u de overname verbreekt om rechten te wijzigen, moet u voortaan handmatig nieuwe beveiligingsgroepen toevoegen aan de locatie, het project of de container. Rechten worden niet meer automatisch overgenomen van containers erboven.
  1. Rechtsklik op de locatie, het project of de container en ga naar Configureren > Rechten > Configureren.
    Het venster Rechten verschijnt.
  2. Schakel Bovenliggende rechten overnemen uit.
    Attentie: Hiermee wordt de overname van rechten van de bovenliggende container opgeheven.
    Klik op OK in het waarschuwingsbericht dat verschijnt.
  3. Klik op Toepassen.
  4. Klik op OK in het waarschuwingsbericht dat verschijnt.
  5. Als u een nieuwe beveiligingsgroep of nieuwe gebruiker wilt toevoegen voor rechten, klikt u op Groep toevoegen of Gebruiker toevoegen en selecteert u die.
  6. Als u wilt dat een beveiligingsgroep of gebruiker geen rechten meer heeft, selecteert u de beveiligingsgroep of gebruiker in Rechten van groepen of profielen, klikt u op Verwijderen en dan Ja om te bevestigen.
  7. Als u specifieke rechten wilt wijzigen, selecteert u de beveiligingsgroep of gebruiker in Rechten van groepen of profielen.
  8. Selecteer in Rechtende rechten configuratie die u voor deze beveiligingsgroep wilt gebruiken.
    OptieBeschrijving
    Als u wilt dat de gebruikers in deze beveiligingsgroep de actie mogen uitvoerenSelecteer Toestaan.
    Opmerking: Als dit grijs is, neemt deze beveiligingsgroep het recht over van een beveiligingsgroep op een hoger niveau. U kunt de rechten van de hogere beveiligingsgroep wijzigen als u toegang tot die actie voor deze beveiligingsgroep wilt toestaan.
    Als u niet wilt dat de gebruikers in deze beveiligingsgroep de actie kunnen uitvoerenLaat Toestaan en Weigeren uitgeschakeld.
    Als de gebruikers in deze beveiligingsgroep rechten hebben van een hogere beveiligingsgroep en u niet wilt dat de gebruikers in deze beveiligingsgroep de actie kunnen uitvoerenSelecteer Weigeren.
    Opmerking: Als u Weigeren selecteert, heeft dit voorrang op een selectie Toestaan in een andere beveiligingsgroep.
  9. Klik op Toepassen en daarna op OK in het waarschuwingsbericht dat verschijnt.
Indienen

Table of Contents