Overslaan en naar de inhoud gaan

How to: Licenties intrekken en gebruikers verwijderen uit de Admin Console (Offboarding)

Modified: 16 apr 2026 Stabicad
Not version-specific
Stabicad
Context Wanneer een collega het bedrijf verlaat of geen toegang meer nodig heeft tot Stabicad, dient u deze persoon uit de organisatie te verwijderen. Om te voorkomen dat licenties onbedoeld 'vast' blijven zitten aan een verwijderd profiel, is het de best practice om dit in twee stappen te doen: eerst trekt u de licentie in, waarna u de gebruiker definitief verwijdert. Dit garandeert dat de licentie direct weer beschikbaar komt in uw beheer.
Stap 1: De gebruiker opzoeken
  1. Ga naar https://accounts.trimble.com/ en log in met uw beheerders Trimble ID.
  2. Klik op Gebruikers in het navigatiemenu aan de linkerkant van het scherm.
  3. Zoek de collega op die u wilt offboarden.
Stap 2: De actieve licentie intrekken
  1. Klik op de drie puntjes (het contextmenu) achter de naam van de gebruiker.
  2. Selecteer Gebruiker wijzigen.
  3. Klik onder het kopje Toegewezen licenties op de knop Licenties toewijzen.
  4. Vink het vakje uit naast het specifieke Stabicad-product om de toegang in te trekken.
  5. Klik op Toewijzingen opslaan.

 

 

💡 Tip: De Stabicad-licentie is nu succesvol ingetrokken en direct weer beschikbaar binnen uw account om aan een nieuwe medewerker te worden toegewezen.
Stap 3: De gebruiker uit de organisatie verwijderen
  1. Keer terug naar het Gebruikers overzicht.
  2. Klik nogmaals op de drie puntjes achter de naam van de gebruiker.
  3. Selecteer Verwijderen (of Gebruiker verwijderen).
  4. Bevestig de waarschuwing om de collega definitief uit uw Trimble-organisatie te verwijderen. 
  5.  

Deze waarschuwing volgt wanneer de gebruiker nog een licentie heeft, volg de stappen van hierboven.

 

Bevestig om de gebruiker te verwijderen.

Indienen